KUHNAFAR-I - Dub One LP

Main Page > Vinyls

KUHNAFAR-I - Dub One LP
Product code
SKH81247
Delivery costs from
21,95 €
incl. VAT 24,00 %
pcs


Kuhnafar-I jatkaa uudella Dub One levyllä runon ja dubin omaleimaista yhdistämistä.
Edellinen levy Dubland ilmestyi vuonna 2012 ja sai erinomaisen vastaanoton. Nyt kuuden vuoden kypsyttelyn jälkeen ilmestyy uusi albumi, jonka tekstit ovat runoilija Markku Innon ”Blues One” kirjasta .
Kuhnafar-I:n bändihistoriaan kuuluvat mm. Motelli Skronkle, Jazzgangsters ja edelleen aktiivisesti keikkaileva Jing & Jangsters. Tällä levyllä Kuhnafar-I soittaa rumpuja ja puhaltimia lukuun ottamatta kaikki instrumentit. Levyllä esiintyvät myös mm. Samuel Blaser, Leroy Horsemouth Wallace, Style Scott ja Hepa Halme.
- Aloin tehdä uutta materiaalia joskus vuoden 2013 lopulla ja tein noin parisenkymmentä rytmipohjaa, mutta ajatus siitä tulisiko levystä instrumentaali vai jotain muuta, vaati oman aikansa oivaltaa. Markku Innon tekstit ovat lähellä tajuntaani ja kun teimme jo Dubland-levyn aikoihin yhteistyötä, oli luonteva ratkaisu poimia Innon Blues One -kirjasta lyriikat. Päätin, että toastaan ja laulan kirjan tekstit tällä erää itse. Sävelsin myös enemmän säkeistöjä ja kertosäkeitä, joten siinäkin mielessä tämä eroaa aiemmasta albumistani. Musiikillisessa ilmaisussani pysyn omassa genressäni eli suomalaiskansallista dubbia tuli taas tehtyä. Jamaikalainen musiikki on ollut suuri rakkauteni jo vuosikymmeniä.
- Lähetin demoja Markku Innolle ja hän innostui kuulemastaan ja sain vahvistuksen siitä, että idealla olisi pohjaa. ”Kirvestä lihaan”, kannusti Unzu. Ennen poismenoaan Into ehti kuulla kaikki biisit lähes valmiina versioina ja sain julkaisuluvan sekä kannustusta työlleni. Ajattelin julkaista biisit vain underground-videoina netissä, mutta onnekseni Playground Music kiinnostui videoista siihen malliin, että päätimme tehdä vinyylin. Olen ratkaisuun nyt erinomaisen tyytyväinen ja vinyylilevystä nöyrän ylpeä.
Dub One-albumilla on 12 kappaletta ja rytmit rootsista moderniin dancehalliin. Levyn soundimaailma on monipuolinen, eikä rajoitu pelkästään Jamaikan soundiin. Kuhnafar-I on onnistunut luomaan jälleen oman yllättävän soundiviidakkonsa. Levyn avaava ”Kääpiö ja sikaniska” on oikeastaan pienoisnovelli ja levyn päättävä ”Väsyn ainoaan ystävääni” on lähes testamentillinen päätösraita. Väliin mahtuu kirjaintolkulla ankaraa huumoria ja pikimustaa satiiria.
1. Kääpiö ja sikaniska
2. Hän herää ja huutaa näkevänsä unta
3. Paavo Haavikon blueslause
4. Mikä täällä kytee?
5. Minä en ole me
6. Se on siinä, mikä se on
7. Lääkäri kiiltää koomassa
8. Ensi kertaa Beirutissa
9. Pesen hampaani varpaillasi
10. Paa tuleen kuumaa brulee
11. Sauhuavista saukoista
12. Väsyn ainoaan ystävääni

tech

See also

YOUNG NEIL - Songs For Judy LP
From John Hanlon's Notebook on NYA Times-Contrarian, Hanlon writes that Neil Young is preparing to release a new archival album... 
24,95 €
VUORET - Portti 2LP
1. Kartta
2. Nyt
3. Tänään
4. Me emme syntyneet joutseniksi
5. Rahaa... 
24,95 €
V/A - Rockabilly Roads
01. Fatboy - Bad News From Pretty Red Lips
02. The Peacocks - Not Your Man
03. The Creepshow - They... 
8,95 €
tech
Swamp Music
Tuomiokirkonkatu 17
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3087
e-mail tilaukset (a) swampmusic.com
ma-pe 10-18, la 10-16

Second Hand Swamp Music
Verkatehtaankatu 11
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3187
e-mail secondhand (a) swampmusic.com
ma-pe 11-18, la 10-15

Swampin sisarliike Ideaparkissa
Ideaparkinkatu 4
FI-37570 Lempäälä
puh. 010-239 2090 WEB
e-mail ideapark (a) swamp.fi
ma-pe 11-20, la 10-18, su 12-18