HANOI ROCKS - Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix CD

Main Page > Finnish

HANOI ROCKS - Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix CD
Product code
SHN93589
Delivery costs from
16,95 €
incl. VAT 24,00 %
pcs


Hanoi Rocksin legendaarinen albumi Oriental Beat herää henkiin alkuperäisistä, kadonneiksi luulluista nauhoista toteutettuna uutena, virallisena miksauksena. Oriental Beat - 40th Anniversary Re(al)mix julkaistaan 17.3.2022 vinyylinä, CD:nä sekä digitaalisesti. CD- ja LP-paketeissa mukana on liite, joka sisältää lyriikat Michael Monroen tarkistamana ja hyväksymänä.Vinyylin julkaisijana toimii Svart.

40-vuotisjuhlapainoksen uuden miksauksen toteutti Petri Majuri E-Studiolla yhteistyössä yhtyeen kanssa. Vokalisti Michael Monroe kutsuu uutta julkaisua ”pisimmäksi ja hitaimmaksi levyntekoprosessiksi koskaan” ja jatkaa: ”Tämä 40 vuotta aikaa vienyt uusi versio ei ole vain remix vaan the REAL MIX, todellinen miksaus, jonka teossa Hanoi Rocks on ollut alusta asti mukana.”

Oriental Beat nauhoitettiin Lontoossa 1981 maineikkaassa Advison -studiossa yötöinä 200 punnalla päivässä, kun brittiläinen punk ja uusi aalto hallitsivat paikallista musiikkimaailmaa. Yhtye upposi luontevasti Lontoon yöhön ja hengaili lähestulkoon kaikkien silmäätekevien muusikoiden kanssa Phil Lynottista Damned-yhtyeen jäseniin. ”Annoimme itsestämme tähän albumiin sydäntä, sielua ja hiukan tuskaa tehdäksemme käänteentekevän levyn”, Hanoi Rocksin alkuperäinen rumpali Gyp Casino muistelee nauhoituksia, mutta vuonna 1982 julkaistu lopputulos ei vastannut yhtyeen näkemystä. Basisti Sami Yaffa toteaa sen olevan ”uramme huonosoundisin levy” ja Michael Monroen mukaan ”Tuottajalla ei ollut aavistustakaan siitä, mistä Hanoi Rocksissa oli kyse, ja hänen miksauksensa meni hirvittävällä tavalla pieleen.”

Oriental Beatin äänittänyt ja miksannut Peter Wooliscroft ei ollut rocktuottaja. Hanoi Rocks -manageri Richard Bishopin mukaan Wooliscroft ”yritti saada albumin kuulostamaan Spandau Balletilta”. Hanoi Rocks on aina pitänyt Oriental Beatin alkuperäistä miksausta katastrofina, mutta aikoinaan levy julkaistiin nopeasti eikä yhtyeellä ollut mahdollisuutta äänittää tai miksata sitä uudelleen. Silloiselta levy-yhtiöltä olivat rahat lopussa ja albumin masteritkin katosivat. Vuosikymmenten jälkeen Oriental Beatin moniraitanauhat löytyivät mystisesti Universal Musicin arkistoista, ja bändille avautui lopulta tilaisuus toteuttaa levy sellaisilla soundeilla ja biisijärjestyksellä kuin alun perin oli tarkoitus.

Oriental Beat on paitsi mestariteos, myös olennaisen tärkeä levy Hanoi Rocksin uralla ajalta, jolloin kitaristi ja säveltäjä Andy McCoy oli luovuutensa ehdottomalla huipulla ja yhtyeellä oli maailma aukeamassa eteensä.

Yhtyeen toisen kitaristin Nasty Suiciden mukaan ”levy purettiin alkutekijöihinsä ja rakennettiin uudestaan niin, että sen todellinen sisältö pääsee esille. Lopputulos on meille unelma, jonka toteutumista odotettiin pitkään – TÄSTÄ levyssä oli aina kysymys!” Oriental Beatin uusi, lopullinen versio tuo pidäkkeettömästi julki sen asenteen ja hyvänlaisen röyhkeyden, josta Hanoi Rocks on tullut tunnetuksi.

"Nyt, 40 vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen, saimme vihdoin albumin kuulostamaan niin hyvältä kuin se ansaitsee, ilman lisänauhoituksia tai sämpläyksiä", Monroe kertoo ja McCoy lisää: "Oriental Beat on nyt parempi kuin koskaan. Tältä sen oli tarkoitus kuulostaa. So enjoy it... Another shot of Hanoi Rocks”.

1. ORIENTAL BEAT (3:07)
2. MOTORVATIN’ (3:11)
3. NO LAW OR ORDER (3:39)
4. TEENANGELS OUTSIDERS (3:28)
5. SWEET HOME SUBURBIA (4:42)
6. M.C. BABY (3:01)
7. VISITOR (3:12)
8. DON’T FOLLOW ME (3:16)
9. LIGHTNIN’ BAR BLUES (2:37)
10. DEVIL WOMAN (2:55)
11. FALLEN STAR (2:32)

tech

Customers also bought

HANOI ROCKS - Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix LP BLACK VINYL Svart Records
Black vinyl version, with insert and A2 poster Oriental Beat by Hanoi Rocks gets the redux treatment, officially mixed and revived from the original sessions, and released... 
25,95 €
HANOI ROCKS - Oriental Beat – 40th Anniversary Re(al)mix LP RED VINYL Svart Records
Limited blood red vinyl. With insert and A2 poster. Oriental Beat by Hanoi Rocks gets the redux treatment, officially mixed and revived from the original sessions, and... 
29,95 €
Available
tech
Swamp Music
Tuomiokirkonkatu 17
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3087
e-mail tilaukset (a) swampmusic.com
ma-pe 10-18, la 10-16

Second Hand Swamp Music
Verkatehtaankatu 11
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3187
e-mail secondhand (a) swampmusic.com
ma-pe 10-18, la 10-16

Swampin sisarliike Ideaparkissa
Ideaparkinkatu 4
FI-37570 Lempäälä
puh. 010-239 2090 WEB
e-mail ideapark (a) swamp.fi
ma-pe 11-20, la 10-18, su 12-18