KUUSISTO PEKKA & PAULA VESALA - Kiestinki

Etusivu > Kotimaiset

KUUSISTO PEKKA & PAULA VESALA - Kiestinki
Tuotekoodi
1155193
Toimituskulut alk.
21,95 €
sis. ALV 24,00 %
kpl


Pekka Kuusisto ja Paula Vesala julkaisevat albumillisen Kuusiston säveltämiä ja Vesalan sanoittamia kappaleita. Kappaleet kertovat sodan varjoista naisen elämässä, rakkaudesta taistelun keskellä, vanhenemisesta, vaikenemisesta, myös mummon kuolemasta lapsenlapsen silmin. Kun Lotta Svärd lakkautettiin sotien jälkeen fasistisena järjestönä, useat naiset hävittivät rangaistuksen pelossa pukunsakin, eivätkä koskaan puhuneet kokemastaan. Vesala on omien sanojensa mukaan sotkenut laulujen teksteissä molempien isoäitiensä tarinoita omiin tulkintoihinsa. Kuusiston sävellykset kuljettavat kuulijaa unenomaisesta hartaisiin ja myös riehakkaisiin tunnelmiin. Levyllä on myös Pekan isoisän Taneli Kuusiston sota-aikana säveltämä ja Heikki Asunnan sanoittama marssi.

Laulukokonaisuus sai alkusysäyksensä jo vuosia sitten, kun Pekka pyysi Paulalta tekstiä Suomenlinnassa järjestettävää "Omani uni" -konserttia varten. Syntyi "Kiestinki" -niminen laulu, jota ovat esittäneet Emma Salokoski ja Maria Ylipää. Myöhemmin sota-aiheesta kiinnostunut Paula sanoitti "Hiljaiset vuodet" Vuokko Hovatan albumille, ja Pekka on säveltänyt myös tämän tekstin uudelleen osaksi tätä kokonaisuutta. Pekka toimii Tuusulanjärven kamarimusiikkifestivaalin, nykyään nimeltään Meidän Festivaali, taiteellisena johtajana, ja ehdotti kokonaista isoäiti sodassa -teemaista konserttia. Konsertti toteutettiin 2009 kesällä. Sen jälkeen kaksikko on pikkuhiljaa muokannut ja täydentänyt laulusarjasta albumia, jolla Pekka soittaa harmoonia ja viulua, Paula laulaa. Levyä on nauhoitettu Suomenlinnassa Samuli Kosmisen ja Teemu Korpipään kanssa.

Viulisti Pekka Kuusisto on tullut tunnetuksi harvinaisen monipuolisena ja avarakatseisena muusikkona, joka on yhtä kotonaan niin viulukonserttojen solistina kuin vaikkapa elektronisen musiikin maailmassa.
Paula Vesala on Helsingissä asuva muusikko ja lauluntekijä, joka on tullut tunnetuksi PMMP-yhtyeen toisena solistina.

tech
tech
Swamp Music
Tuomiokirkonkatu 17
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3087
e-mail tilaukset (a) swampmusic.com
ma-pe 10-18, la 10-16

Second Hand Swamp Music
Verkatehtaankatu 11
FI-33100 Tampere
puh. (03) 212 3187
e-mail secondhand (a) swampmusic.com
ma-pe 11-18, la 10-15

Swampin sisarliike Ideaparkissa
Ideaparkinkatu 4
FI-37570 Lempäälä
puh. 010-239 2090 WEB
e-mail ideapark (a) swamp.fi
ma-pe 11-20, la 10-18, su 12-18